Díjmentes ajánlatkérés

Fűtésre optimalizált klíma szerelése 2024-ben

2024. 04. 21., 17:48, Írta: Horváth Ferenc klímaszerelő mester

A nap első sugaraival, beköszöntött az első kánikula is. A legtöbben akik hezitáltak eddig, most eszükbe jut, hogy szükség lenne klímára. Felkeresnek egy, esetleg több klímást, akitől ajánlatot kérnek klímaszerelés okán. Az ajánlatban több mint valószínű, hogy szerepelni fog fűtésre optimalizált klíma is.

Melegben is gondoljunk a fűtésre optimalizált klímára!

Melegben nem biztos, hogy gondolunk arra, hogy lesz még az évben hideg idő is. Elvetjük az ötletet, hogy klímával fűtsünk. Pedig abszolút nem ördögtől való, sőt az egyik leggazdaságosabb, ha a fűtésre optimalizált klíma biztosítja otthonunkban a meleget. Érdemes rászánni azt az árkülönbséget, ami egy sima “hűtős” és egy fűtésre optimalizált klíma között van. Legtöbbször ezek a készülékek nem csak többet tudnak, de még szebbek is, mint az alap berendezések. A klímaszerelés ára mindkét eszköz esetében megegyezik, tehát az eszköz árán kívül nem kerül többe egy fűtésre optimalizált klíma szerelése. Egy fűtésre optimalizált készülék, amit gyakran ajánlunk ügyfeleinknek az AUX Delta sorozat egyik készüléke.

Mennyivel tud többet egy fűtésre optimalizált klíma?

Minden márka kínálatában megtalálható a fűtésre optimalizált klíma. De mivel tudnak többet mint egy normál klíma ami a leírás szerint -15 fokig szintén tud fűteni? Az igazság az, hogy ez a gyártók ferdítése. A fűtésre optimalizált klíma belseje másabb mint egy alap készüléké. Egyik jelentős és a köznyelvben is elterjedt csepptálcafűtés, ami egy fűtőszál a kültéri egységben. Ez gátolja meg a kültéri egységben keletkező kondenzvíz lefagyását. Ennek hiányában a a gép aljába belefagy – belefagyhat a fűtés során keletkező kondenzvíz. Az eljegesedő klíma kültéri egység vagy egyáltalán nem, vagy pedig nem gazdaságosan fog működni. Előfordulhat, hogy a kültéri egységben annyi jég keletkezik, hogy felér a ventillátor lapátjáig. Amikor ez megtörténik, darabokra tudja törni a lapátjait. A csepptálca fűtés mellett fontos még a kompresszor karterfűtése is, ami szintén fontos része a fűtésre optimalizált klímának.

Fűtésre optimalizált klíma a családnak

Egyre inkább elterjed a klímás fűtés. Otthonunk melegen tartásának mi is lenne kényelmesebb módja, mint a fűtésre optimalizált klíma? Ezek a berendezések legtöbb esetben rendelkeznek wifi vezérlővel, vagy opcionálisan megvásárolható hozzájuk. Ezzel bárhonnan vezérelhetjük klímánkat / klímáinkat, és így biztosíthatjuk otthonunk kellemes hőmérsékletét. Gyakran láthatunk olyan családi és társasházakat, valamint lakásokat, amiket kizárólag klímával fűtenek. Ez a módszer amellett, hogy a legkényelmesebb, az egyik leggazdaságosabb is. Nem igényel előzetes terveztetést, csak találni kell egy olyan szakembert aki a szívén viseli a klímaszerelés minőségét. Mi a legmagasabb minőséget garantáljuk. Kérjen egy díjmentes árajánlatot weboldalunkról akár most.

Lehetséges-e fűtésre optimalizálni a már felszerelt klímánkat?

Alapvetően minden berendezést arra kellene használni, amire szánták. A komfort hűtésre szánt klímákkal alapvetően, csak tavasszal és ősszel kellene fűtenünk. Viszont nem mindenki szeretné lecseréltetni a jól működő gépét, egy új fűtésre optimalizál klíma berendezésre. Erre is van megoldás! A legtöbb berendezést fel lehet “okosítani”. Csupán bele kell szerelni azokat az eszközöket utólagosan, amik benne vannak a fűtésre optimalizál klíma belsejében. Ezeknek a szakszerű beépítése után a berendezésünk, majdnem úgy fog működni, mint egy eredetileg fűtésre optimalizált klíma. Sajnos a hatékonysága csak megközelíteni fogja a gyári készülékekét, mivel alapvetően nem erre lettek tervezve.

Kültéri egység kondenzvíz elvezetése

A klímás fűtésnél előre kell gondolkodnunk. A klímaszerelés során gondoskodnunk kell a kültéri egység kondenzvizének elvezetéséről is! A beltéri egységben keletkező cseppvíznél csupán arra kell figyelnünk, hogy a csövezés a géptől elfelé lejtsen. A külső egység víz elvezetésénél sok esetben gondoskodni kell, a cső fűtéséről. Amennyiben csövön vezetjük el a kültéri egységből a vizet, érdemes a csőbe fűtőszálat szerelni, hogy a víz ne fagyjon bele. A csőbe belefagyó víz, vissza tud fagyni a kültéri egységig, azzal gátolva annak megfelelő működését. Szóval a külső kondenzvíz elvezetésnek nem csak lejteni kell, hanem arról is gondoskodnunk kell, hogy ne tudjon lejegesedni. Sokszor sajnos ezt elfelejtik az emberek és ebből fakadóan nem tud normálisan működni a fűtésre optimalizált klíma. A legideálisabb, ha a berendezésből a víz a legrövidebb úton tud távozni, és így a legkisebb az esélye annak, hogy problémát okoz. Érdemes a házak külső szigetelése előtt elvezetni a homlokzatra tervezett cseppvízvezetéket, így a szigetelésben láthatatlanul meg tud bújni a csövezés.

Kérjen egy díj- és kötelezettségmentes árajánlatot

Az árajánlat gyorsan elkészül, több készülék árait bemutatjuk, és nem tartalmaz semmilyen rejtett költséget!