Díjmentes ajánlatkérés

Klíma beszerelés Magyarország teljes területén, garanciával

2024. 04. 03., 18:32, Írta: Horváth Ferenc klímaszerelő mester

Hogyan kezdjünk bele a klíma beszerelés folyamatába?

A klíma beszerelés első mozzanata az elhatározás, hogy klímát szeretnénk. Közvetlen utána jön, a szakember / szakcég kiválasztása. Ennél a pontnál vagy azonnal megtaláljuk a megfelelőt, vagy tovább keresgélünk, és a végén döntünk az árajánlatok és a személyes benyomás alapján. Klímák tekintetében, ahány ház – annyi szokás. Mindenki másra esküszik, vagy a személyes jó és rossz tapasztalatok, vagy anyagi megfontolásból. Ha az első készülék amit ajánlottak nem nyeri el maradéktalanul a tetszésünket, viszont a szerelő szimpatikus, keressük fel bizalommal. Kérdezzük meg tőle, hogy miért ezt a klímát ajánlotta, esetleg ha mi másikat szeretnénk, kérjük ki a véleményét róla. Ha szent meggyőződésünk, hogy nekünk már pedig igenis egy Aux Delta 2, egy Rcool Econic 3, vagy éppen egy Daikin Sensira a vágyunk, akkor ne engedjünk belőle! Mindenképpen a megrendelő dönt a készülékben. Ha a klímás ebben nem partner, akkor nem a berendezésről kell lemondani, hanem a szerelőről. Amikor megvan a klímaszerelő, a klíma, és a klíma beszerelés időpontja, akkor már jó úton haladunk. Kérjen egy díj- és kötelezettségmentes árajánlatot, hogy hosszú ideig élvezhesse a garancia nyújtotta biztonságot.

A klíma beszerelés napja

Eljött a kitűzött nap. A klímaszerelő a megbeszélt időpontban megjelent. Amennyiben mi nem készítettük elő a munkaterületet, úgy az első lépés a pakolás. Mindent el kell rakni, ami zavarhatja a munkát, vagy megsérülhet, összekoszolódhat. Azokat a dolgokat amiket nem lehet eltenni, célszerű letakarni, hogy a munka végeztével a megrendelő ne töltse a következő heteket kizárólag takarítással. Amikor ez kész, előkerülnek a nem éppen barátságos szerszámok. Nagy és hangos fúró, vízmérték, behajtó, és még ezeken kívül a fél klímás autó. A klíma kibontása és méregetések után, következik a faláttörés (nagy lyuk kifúrása). Ez az egyik leghangosabb és legporosabb munkafolyamat. Függően a faltól (tégla, ytong, beton, vályog, stb.) és a szerelő fúrógépétől (gyenge barkács, erős profi) ez tarthat pár percig, vagy akár egy fél napig is. Mikor kész a lyuk, azt gondolhatnánk a nehezén már túlvagyunk. Ám itt még nincs vége a munkának. Ettől a ponttól még hátra van a kültéri és beltéri egység elhelyezése, a kalorikus és elektromos bekötése a készülékeknek, valamint a cseppvíz-elvezetés kiépítése. A klíma beszerelés akkor van kész, ha a felsoroltak mellet elkészültünk a szakszerű beüzemeléssel, a takarítással és az elpakolással. A teljes dokumentációt vagy itt helyben, vagy egy másik napon kerül átadásra.

Papírmunka

Sok esetben a klíma beszerelés majdnem kevesebb időt vesz igénybe mint a hozzá kapcsolódó dokumentáció elkészítése. A klímák, mivel általában hűtőközeggel (gázzal) előtöltött berendezések, szigorú felügyelet mellett kezelendők. Gondosan ügyelni kell a beszerzésnél, az értékesítésnél, és a leltározásnál is. Mindig naprakésznek kell lenni, mert rövid idő alatt nagyon el lehet csúszni a papírokkal. A klíma értékesítője, telepítési tanúsítványt kell, hogy kiállítson minden egyes eladott készülékhez külön. Ezt a telepítést végző szerelőnek kell kitöltenie és regisztrálnia. Ennek hiányában szinte egyetlen forgalmazóval szemben sem lehet érvényesíttetni garanciát. Fontos a klíma beszerelés előtt utánanézni annak, hogy a választott szerelő mögött van-e egy olyan cég, ami jogosult a klímaszerelésre és a forgalmazásra. Mindenképpen rá kell kérdezni arra, hogy számlát és hitelesített telepítési tanúsítványt kapunk-e a beszerelés végeztével. Ne essünk abba a csapdába, hogy nem hivatalos forrásból származó, papírok nélküli klímát választunk! Ezeknek a meghibásodása esetén, csak a klímaszerelő és az eladó szavában tudunk bízni, mert másunk nincs.

Kérjen egy díj- és kötelezettségmentes árajánlatot

Az árajánlat gyorsan elkészül, több készülék árait bemutatjuk, és nem tartalmaz semmilyen rejtett költséget!