Díjmentes ajánlatkérés

Klímaszerelés árak Budapesten, és Magyarország több pontján

2024. 03. 26., 09:17, Írta: Horváth Ferenc klímaszerelő mester

Klímaszerelés árak Budapesten

A klímaszerelés árak Budapesten, a közhiedelemmel ellentétben, semmivel nem drágább mint az ország más pontján. A klímaszerelés díját nagy mértékben határozza meg a felhasznált anyagok ára. A szerelési anyagokat, legtöbb esetben a klímások, valamelyik szakáruháztól szerzik be. Ott lehetnek biztosak abban, hogy a vásárolt termék minősége megfelel a szakma kívánalmainak. Az évek alatt kialakult nagyjából, hogy milyen szerelési anyagokkal érdemes klímát telepíteni. Alapvetően olyan dolgokra van szükség a szakmában, amik jól terhelhetőek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Ezekkel lehet biztos az ember abban, hogy a munka végeztével a felszerelt klímák ott maradnak ahol kell. A szaküzletekben / klímás webshopokban sajnos nem szégyellősek az árak tekintetében. Annyi könnyebbség van az ügyben, hogy mindenhonnan szállítanak ki országosan, bizonyos értékhatár felett. Emiatt, hogy nagyjából mindenki ugyanabból a kínálatból választ, az anyagköltsége azonos, így csak a munkadíjban térhetnek el a klímaszerelés árak.

Miből tevődnek össze a klímaszerelés árak?

A klímaszerelés árak több összetevősek. Egyik része a feljebb említett anyagköltség. Ezen kívül számolni kell az autó és a vállalkozás költségeivel, és az eszközkopásokkal. Valamint a konkrét munkadíjjal, esetenként a drágább parkolás költségével.

A klímaszerelés igencsak igénybeveszi a szervízautót. A klímaszerelés árak vizsgálatánál figyelembe kell venni, hogy a klímás milyen autóval érkezik meg. Amikor egy igényes, tiszta, rendezett és jól felszerelt autóval érkezik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy erre sokat áldoz. Egyrészt időben – ami köztudottan pénz – valamint anyagiakban is. Egy jó megjelenésű autó és szerelő kombinációja, arról árulkodik, hogy a munkája minősége is jó, esetenként kiváló.

Fiat Doblo, a JóKlímás autója. Ahol ezt az autót látja, biztos lehet benne, hogy minőségi munka fog történni. 🙂

Egy jól működő klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás, az alkalmazotti létszámtól függően magas illetve még magasabb költség. A bejelentéseken, könyvelésen, és az autó / autók költségein felül, nagyon sokat kell fektetni forgóeszköz készletekbe is. Amikor eszközök, gépek, kopnak – fogynak, azonnal pótolni kell, hogy jól tudjon működni a vállalkozás.

Klímaszerelés Budapesten, egy vályog épületben (2024. március eleje)

Az egyik leginkább változékony összetevő az maga a munkadíj. Itt minden cég / vállalkozó maga határozza meg, hogy az ő munkája egy klímaszerelés vagy más egyéb munkánál, mennyit ér. Mindenki bepozícionálja azt, hogy az elvégzett munkája, vagy az emberei munkája mennyit ér. Azok a klímaszerelők akik a munkájukra nem túl igényesek, gyakran olcsóbban is dolgoznak mint azok, akik csak tökéletes munkát igyekeznek kiadni a kezeik közül. Sajnos sok kivétel van ez előző mondat alól, és pocsék munkások is kérnek el nagyon magas klímaszerelés árakat. Viszont ha az ember több szerelőtől / cégtől is bekér árajánlatot, és az egyik lényegesen olcsóbban dolgozik mint a többi, ott már gyanakodni kell a minőségre. Az olcsó húsnak legtöbbször valóban híg a leve.

Mindig van olcsóbb…

Nagyjából 4 típusú klímás dolgozik ezen a területen:

  • Akinek semmilyen végzettsége és jogosultsága nincs, jó esetben a szükséges eszközökkel rendelkezik.
  • Alkalmazott egy cégnél, egyéni szerelésre és számlázásra nincs jogosultsága, a munkahelyéről hozza el a szerelési anyagokat és a szükséges eszközöket
  • Aki alkalmazottak és mellette megvan a saját vállalkozása és jogosultsága ahhoz, hogy klímaszereléssel foglalkozzon. Feltételezzük, hogy a felhasznált anyagokat tisztességesen megvásárolta.
  • Saját vállalkozással, rendelkező szerelő, akinek ez a tevékenység teszik ki a bevételeinek nagy részét.

A klímaszerelés árak nagyban függnek attól, hogy a fenti felsorolásból milyen szerelőt / céget választunk. Természetes dolog, hogy aki ezt hivatalosan csinálja, annak a magasabb költségei miatt a díja is magasabb. Viszont hivatalos garancia, csak az ilyen klímások által elvégzett munkára van. Mindenki eldönti, hogy megéri-e olyan klímással dolgoztatni, aki erre nem jogosult, csak azért mert olcsóbb. Kérjen tőlünk egy árajánlatot, hogy biztos lehessen abba, hogy a legmagasabb minőségű eszközökkel lesz a klímája telepítve, és sokáig nyugodt lehet a hivatalos garancia miatt.

Kérjen egy díj- és kötelezettségmentes árajánlatot

Az árajánlat gyorsan elkészül, több készülék árait bemutatjuk, és nem tartalmaz semmilyen rejtett költséget!